Tandartsenpraktijk De Held Groningen | Behandelingen
15790
page-template-default,page,page-id-15790,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
BEHANDELINGEN

In onze praktijk kunt u terecht voor alle behandelingen op tandheelkundig gebied. Ook als u erg angstig bent voor de tandarts, of als het vanwege een andere beperking voor u moeilijk is in de tandartsstoel. Naast de “gewone” behandelingen zijn wij namelijk gespecialiseerd in de behandeling van mensen die wat extra aandacht nodig hebben. Via onderstaand links vindt u meer informatie over de diverse behandelingen binnen onze praktijk.

Kiespijn, pijn aan de tanden:
Heeft u last van gevoelige tanden of kiezen, doet eten kauwen u zeer, heeft u moeite met koude of warmte in de mond of heeft u gewoon ronduit pijn aan uw gebit? Het is belangrijk hier door de tandarts naar te laten kijken.

Gaatjes of cariës:
Een van de meest voorkomende infectieziektes bij de mens is cariës, of tandbederf. Cariës is de aantasting van het glazuur als gevolg van met name het zuur dat (van nature aanwezige) bacteriën in de mond uitscheiden. Ook het voedselpatroon en de verdere staat van het gebit spelen hierbij een rol. Een eerste aantasting van het glazuur, dat daardoor dof wordt, noemen we een laesie of een beginnend gaatje. Wanneer er sprake is van een doorbraak van het glazuur en er een holte ontstaat, hebben we het over een caviteit of “een gaatje”. De tandarts kan helpen voorkomen dat laesies zich tot een gaatje ontwikkelen. Wanneer er al sprake is van een gaatje, kan de tandarts deze behandelen om te voorkomen dat verder problemen ontstaan.

Verstandskies:
Wij verwijzen u niet naar het ziekenhuis voor het verwijderen van uw verstandskiezen.
De derde grote kies achterin de mond de verstandskies genoemd. Ondanks de stand achterin de mond heeft de naamgeving van de verstandskies niets te maken met “verre stand” De verstandskies breekt over het algemeen door na de pubertijd, de periode dat ook het “verstand” zou moeten komen, in het Engels wordt deze kies daarom ook wisdomtooth genoemd.De verstandskies breekt gemiddeld tussen het achttiende en vierentwintigste levensjaar door, maar dit kan van persoon tot persoon zeer verschillend zijn. Bij 25% van de mensen zijn 1 of meer verstandskiezen niet aangelegd!

Het komt regelmatig voor dat verstandskiezen niet of niet volledig doorbreken. Vaak is o.a. weinig ruimte, obstructie door een andere kies of een abnormale doorbraakrichting de oorzaak hiervan. Dit wordt ook welimpactie genoemd. In sommige gevallen zal de verstandskies niet doorbreken ondanks dat er ogenschijnlijk geen belemmering is, dit wordt retentie genoemd.

Het bovenstaande geldt in principe voor zowel de verstandskies boven als onder, maar over het algemeen zal de onderverstandskies moeizamer doorbreken en meer klachten veroorzaken! De verstandskiezen worden vaak verwijderd om (verdere) problemen te voorkomen. Hiervoor hoeft u niet naar het ziekenhuis, maar kunt u ook gewoon in onze praktijk terecht.

Witte tanden:
Een mooie lach, een fraai gebit en een schitterende rij tanden… steeds meer mensen vinden het belangrijk naast een gezond gebit ook mooie witte tanden te hebben. Binnen onze praktijk kunnen wij u helpen met het bleken van de tanden, zonder gevaar en zonder pijn. Dit valt onder de esthetische tandheelkunde en wordt niet altijd door uw verzekeraar gedekt.

Kronen en bruggen:
Wanneer een tand of kies om wat voor reden dan ook ernstig is beschadigd kan een kroon of een brug uitkomst bieden. De tandarts maakt dan samen met de tandtechnieker een vervanging van de aangetaste of zelfs geheel ontbrekende tand of kies. Door de moderne technieken en kennis zijn deze kronen en bruggen niet meer van echt te onderscheiden.

Onzichtbare Beugel:

Wilt u iets veranderen aan de stand van uw tanden, maar heeft u geen zin om (weer) een beugel te dragen die iedereen kan zien? Dan is er nu een onzichtbare beugel te krijgen! Deze beugel is (nagenoeg) onzichtbaar. Neem contact met ons op voor informatie.